Vil du være vegansk mentor?

Tak for din interesse i at blive mentor! Mentorer er vejledere til deltagerne i VeganerUdfordringen. De er veganere selv og kender det grundlæggende i vegansk mad og at leve som veganer (men behøver ikke have tjek på e-numre og andet i småtingsafdelingen).

At skifte til vegansk kan have en stejl læringskurve, men når de grundlæggende ting er lært, bliver det at spise vegansk som regel ret let. Dette sætter os erfarne veganere i en unik position til at hjælpe udfordringens deltagere med noget, der kan synes  svært, men som for os nu er let.

Alle mentorer får træning og information om kampagnen, så du behøver ikke at vide alting endnu. For nu er det nok at du er interesseret i at hjælpe andre med at prøve vegansk.

 

Hvad indebærer det at være mentor?

Mentorer er støttende, tilgængelige og rummelige. Mange mennesker bruger vores kampagne til at gå over til en helt vegansk kost, men VeganerUdfordringen er også for dem, der blot ønsker at reducere deres forbrug af animalske produkter, af forskellige årsager. Som mentorer byder vi velkommen til forskellige ambitionsniveauer såvel som forskellige motivationer til at prøve en vegansk kost. De opskrifter og praktiske tips vi deler i udfordringen er dog udelukkende veganske.

Oplysninger, der gives af mentoren, skal være videnskabeligt funderede. Ernæringsrådgivning bør være baseret på anbefalinger fra sundhedsfagfolk, og vi har sådanne eksperter tilknyttet kampagnen. Vi rådgiver baseret på officielle ernæringsanbefalinger med højde for specifikke opmærksomhedspunkter i overgangen til plantebaseret kost.

Vi svarer altid venligt og faktuelt, også når vi har hørt spørgsmålene mange gange før.

 

Tidsforbrug

Præcis hvor meget tid du ønsker at dedikere til at være mentor er op til dig, men vi forventer, at du, i de måneder du er aktiv, kan bruge mindst 15 minutter om dagen på at besvare deltagernes spørgsmål i den fælles Facebook-gruppe (hvis der er behov) og tilbyde personlig mentor-hjælp til mindst fem deltagere og besvare deres spørgsmål inden for to dage. Fem lyder måske som mange, men er faktisk meget overkommeligt, da de fleste deltagere bliver selvkørende når de har lært det grundlæggende. I forskellige måneder varierer antallet af deltagere. Det er ikke muligt på forhånd at vide, hvor meget deltagerne vil have behov for mentoren. Nogle af deltagerne er meget aktive mens andre anmoder om en mentor, men efterfølgende finder ud af, at de faktisk ikke har brug for den ekstra hjælp.

Man kan være aktiv mentor nogle måneder og holde pause i andre, alt efter hvornår man har tid. Har man fået tildelt personlige mentees, er det blot et krav at man færdiggør vejledningen af disse for den indeværende måned.

Som ny mentor skal man først gennemføre vores mentoruddannelse, som indeholder alt hvad man har brug for at vide som mentor i VeganerUdfordringen, samt almengyldige gode råd til kommunikation. Dette tager i alt 2-3 timer og kan gøres i bidder.

 

Arrangørerne

VeganerUdfordringen er startet af Dyrenes Alliance.

Vi accepterer ikke forskelsbehandling på baggrund af køn, etnicitet, alder eller seksuel orientering. Både deltagere og mentorer forventes at overholde almindelig god opførsel.

Hvis du accepterer ovenstående vilkår og betingelser, så fortsæt med at registrere dig til mentoruddannelse på linket herunder.

Videre til mentoruddannelse!


info@veganerudfordringen.dk

HVEM ER VI